Діяльність Президента України та Уряду


Забезпечення безпеки на об’єктах громадського призначення та їх архітектурної доступності – пріоритетні напрямки роботи органів Держархбудконтролю

2016.03.18

Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич та Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев обговорили проблеми, що склалися у сфері будівництва, у тому числі в контексті безпеки усіх громадян та дотримання прав людей з інвалідністю, а також напрямки роботи щодо їх вирішення.

Уповноважений звернув увагу на те, що внаслідок змін у законодавстві в останні роки у переважній більшості випадків проектна документація на об’єкти будівництва не проходять експертизи, а також самі такі об’єкти будуються та приймаються в експлуатацію за декларативним принципом.

У зв’язку із цим, деякі суб’єкти підприємницької діяльності, користуючись державною політикою дерегуляції та децентралізації, періодичними мораторіями на проведення перевірок, ігнорують безпеку співвітчизників і потреби людей з інвалідністю.

Під час зустрічі було досягнуто домовленості про конкретні спільні кроки щодо законодавчого врегулювання питання з підвищення безпеки на об’єктах будівництва (починаючи від розробки відповідних проектів і до введення відповідних об’єктів в експлуатацію) та забезпечення на них доступності для осіб з інвалідністю.

Учасники також визначили необхідність продовження на всіх рівнях активної співпраці органів держархбудконтролю із громадськими організаціями людей з інвалідністю задля забезпечення архітектурної доступності фізичного оточення для маломобільних громадян. Сторони домовилися провести спільну нараду за участю відповідних суб’єктів у ІІ кварталі 2016 року.

 




<<< Повернутись в розділ
Календар
Березень 2016
В П В С Ч П С
28 29 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2